مقاله ترکيبات اسانس، خاصيت ضدباکتريايي و فعاليت آنتياکسيداني اسانس اکوتيپهاي مختلف Nigella sativa L. در رويشگاههاي مختلف ايران دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله ترکيبات اسانس، خاصيت ضدباکتريايي و فعاليت آنتياکسيداني اسانس اکوتيپهاي مختلف Nigella sativa L. در رويشگاههاي مختلف ايران کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي مقاله ترکيبات اسانس، خاصيت ضدباکتريايي و فعاليت آنتياکسيداني اسانس اکوتيپهاي مختلف Nigella sativa L. در رويشگاههاي مختلف ايران،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن مقاله ترکيبات اسانس، خاصيت ضدباکتريايي و فعاليت آنتياکسيداني اسانس اکوتيپهاي مختلف Nigella sativa L. در رويشگاههاي مختلف ايران :
سال انتشار : 1394
تعداد صفحات :18
سیاه دانه (Nigella sativa L.) با داشتن ترکیباتی از جمله آلکالوئید، فلاونوئید و تانن یکی از بهترین منابع آنتیاکسیدانهای طبیعی به شمار میرود. به همین منظور این مطالعه با هدف بررسی ترکیبات شیمیایی، خاصیت آنتیباکتریال و فعالیت آنتیاکسیدانی تودههای مختلف این گیاه در سال 1393 در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد اجرا گردید. در این آزمایش بذر این گیاه از رویشگاههای زراعی آن (لردگان، شهرضا، سمیرم، فلاورجان، مشهد، کاشمر و سبزوار) جمعآوری گردید. تهیه اسانس به روش تقطیر با آب و شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس با استفاده از دستگاه (GC/MS) انجام گرفت. ظرفیت آنتیاکسیدانی اسانس با استفاده از روش DPPH ارزیابی و با آنتیاکسیدان BHT مقایسه گردید. آزمون ضدباکتریایی بهروش رقتسازی و علیه باکتریهای گرم مثبت باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس، انتروباکتر آئروژینوزا و باکتریهای گرم منفی، پرتئوس ولگاریس، پسودوموناس آئروژینوزا و اشرشیاکلی صورت گرفت. نتایج نشان داد که مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس شامل آلفا-توجن، آلفا-پینن، بتا-پینن، پارا-سیمن، گاما-ترپینن، آلفا-ترپینئول و تیموکینون بوده که دو ترکیب تیموکینون (66/14 درصد) و پارا-سیمن (37/44 درصد) در دو منطقه سمیرم و لردگان بیشترین مقدار را نشان دادند. همچنین تودههای مشهد و کاشمر بالاترین میزان ظرفیت آنتیاکسیدانی را نشان دادند و بهترتیب باکتریهای سودوموناس آئروژینوزا، آنتروباکتر آئروژینوزا، پرتئوس ولگاریس و استا فیلوکوکوس اورئوس از حساسترین باکتریهای این تحقیق، نسبت به عصاره گیاه بودند و توده کاشمر خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی و همچنین مهارکنندگی و کشندگی قابل ملاحظهای نسبت به سایر تودهها از خود نشان داد.