مقاله بررسي فيتو شيميايي اسانس گياه دارويي Ziziphora clinopodioides Lam. در رويشگاههاي طبيعي استانهاي البرز و مازندران دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسي فيتو شيميايي اسانس گياه دارويي Ziziphora clinopodioides Lam. در رويشگاههاي طبيعي استانهاي البرز و مازندران کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي مقاله بررسي فيتو شيميايي اسانس گياه دارويي Ziziphora clinopodioides Lam. در رويشگاههاي طبيعي استانهاي البرز و مازندران،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسي فيتو شيميايي اسانس گياه دارويي Ziziphora clinopodioides Lam. در رويشگاههاي طبيعي استانهاي البرز و مازندران :
سال انتشار : 1394
تعداد صفحات :13
کاکوتی کوهی Ziziphora clinopodioides Lam. متعلق به تیره نعنا (Lamiaceae) یکی از گونههای کاکوتی است که علاوه بر پراکنش گستردهای که در ایران دارد، این گونه بهعنوان آرام بخش و مقوی معده در درمان اختلالات گوارشی و قلبی-عروقی، سرماخوردگی، افسردگی، سرفه، میگرن و تب مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از این مطالعه مقایسه ترکیباتهای شیمیایی اسانس گیاه در رویشگاههای مختلف استانهای البرز و مازندران میباشد. به این منظور اندامهای هوایی این گونه در مرحله گلدهی کامل از سه رویشگاه ارنگه، گاجره و رینه طی سال 1393جمعآوری گردید. اسانسگیری با استفاده از دستگاه تقطیر با آب (طرح کلونجر) و شناسایی ترکیبهای متشکله اسانسها با استفاده از دستگاههای GC و GC/MS انجام گرفت و نتایج نشان داد که ترکیبهای اصلی اسانس در رویشگاه ارنگه شامل: ترپینن-4-ال (7/29 درصد)، در رویشگاه گاجره: 1، 8- سینئول (01/25 درصد) و در رویشگاه رینه: پولگون (92/17 درصد) گزارش شد. مقایسه ترکیبهای متشکله اسانس کاکوتی کوهی در رویشگاههای مورد مطالعه نشان داد که در هر سه رویشگاه، ماده موثره: پولگون بهعنوان اصلیترین ترکیب و پس از آن بهترتیب 1، 8- سینئول، پیپریتنون، نئومنتول، پارامنت-3- ان-8- اُل و کارواکرول دارای بیشترین مقادیر متشکله اسانس گیاه بودند.